Zapečené těstoviny s medvědím česnekem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/testoviny/testoviny-s-medvedim-cesnekem/
Dnes to vezmeme ladně skladně jednoduše a zapečeme těstoviny s medvědím česnekem. Medvědí česnek je sezónní záležitost a nejlépe se k němu dostanete z počátku jara. Pro lenochy se dá většinou jednoduše koupit někde na stáncích trhovců, nebo vyražte někam do vlhčích oblastí a porozhlédněte se po něm v přírodě. Na internetu dokonce existují stránky, které vám ukáží, kde by se měl medvědí česnek vyskytovat.
O medvědích nalezištích
My tu máme kousek od domu jedno hodně kvalitní naleziště, kde to pak na jaře vypadá následovně: Všichni se nenápadně procházejí po vyznačených cestách a ve chvíli, kdy si myslí, že je nikdo nevidí, zaplouvají lovci medvědího česneku s holinkami do houštin a trhají jak o život. Ale hlavně nenápadně. Pak ve chvílích, kdy se na ně nikdo nedívá, nenápadně přiskakují zpět na lesní cesty s naducanými igelitkami a tváří se opět jako kdyby se nechumelilo. Je to pomalu stejná sportovní disciplína jako sběr hub. Znáte to, kdo ráno dřív přijde a vytvoří v lese kvalitní rojnici, ten dřív mele a odchází s plným košíkem a s nenávistnými pohledy pozdních houbařů.
Ale pojďme zpět k receptu.
Ingredience na těstoviny s medvědím česnekem
Množství: 4 bohaté porce2 kuřecí prsa
1 balíček těstovin
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
2 hrudky másla
1 menší cibulka
½ l mléka
2 hrsti medvědího česneku
Sůl
Pepř
Postup přípravy
Doba vaření: 40 minut
Celkový čas: 70 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Nejprve si připravíme omáčku, kterou těstoviny prolejeme. Na másle necháme zpěnit na kostky nakrájenou cibulku a když už začne sklovatět, přidáme hladkou mouku. Vznikne nám tak mícháním krásná světlá jíška. Do té pak asi po pěti minutách promíchávání přidáme pomalu mléko a promícháme. Na světě je bešamel. Ten dosolíme a dopepříme.
Samozřejmě by se mohl hodit třeba i nějaký ten kousek sýra, ale já jsem tentokrát tvořila bez něj. Bešamel máme.
Jdeme na přípravu kuřecího masa a ve stejném čase si můžeme uvařit i těstoviny. Výběr nechávám na vás. Ideální jsou nějaké kratší menší těstoviny. Se špagetamy, linguinami nebo tagliatelemi byste se zbytečně trápili.
Těstoviny vařte al dente. Nemusí být tedy úplně měkké, protože je stejně budeme ještě zapékat.
Nakrájejte si kuřecí maso na kostky a zprudka jej opečte na trošce olivového oleje. Lehce osolte a opepřete.
Zapékáme
Je na čase zapnout troubu na 200°C a připravit si nějakou zapékací mísu. Vymažte ji tukem a prosypte strouhankou, aby se směs nelepila. Pak už jen smíchejte těstoviny, kuřecí maso, bešamel dohromady a přidejte konečně našeho hlavního aktéra medvědí česnek! Ten dá jídlu lehce česnekovou chuť.
Pečte do zezlátnutí a užívejte si lehkost a lahodnost tohoto lehkého česneku.
Dobrou chuť
Paní Čuba
Líbí se vám recept na těstoviny s medvědím česnekem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: cibule, Hladká mouka, kuřecí, máslo, medvědí česnek, mléko, těstoviny
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Dobrý den, to by šlo. Jen jak píšete. „Pro masožrouty proč ne slanina“ Děkuji, ale v tom to není. Je problém s polykáním i drůbežího masa, tak aby v jídle bylo aspoň něco co se mu sníst dá. Spíš bych se ještě pokusila přidat tofu, kvůli živinám. Eva
Tofu je určitě dobrý nápad…nebo možná třeba i nějaké dobré mleté maso – klidně i kuřecí nebo krůtí by bylo určitě moc fajn a snad by to tady bylo i dobře stravitelné. Mějte se krásně, Evo.
Ahoj, zkouším zase poprosit o radu, jak udělat těstoviny s medvědím česnekem co nejvláčnější.
Nebylo by dobré k nim přidat trošku slaniny? A medvědí česnek jak se má dát? Snad namixovaný jako pesto? Děkuji. Eva
Pokud nejvláčnější, tak bych asi volila nějaké kvalitní ploché nudle – čerstvé – ty se dají jednoduše koupit už v každém obchodě a na kousání jsou daleko přívětivější. A dají se i dobře nasekat, pokud by nevyhovovala délka. Medvědí česnek bych tam pak dala namixovaný třeba jen s česnekem a smetanou, jak píšete. Pro masožrouty proč ne slanina 🙂 Ale každopádně bych šla po těch čerstvých těstovinách, co se uvaří za ty 3 minuty.
Je to krásný vaření, ale u nás na jihu mědvědí česnek už skončil jde do květu a bude vyšeptalý. Poslední krásnou várku, z které jsem dělal pesto jsem dostal minulou středu 18.4.2018. Už mam asi smůlu , bohužel, sušený , to prý není ono. Snad nyní o víkendu díky nižším teplotám zítra ještě pár lupenů utrhnu a snad i usuším. Loni se mi vyplatil do karlovarských knedlíků se sušenou hladkolistou petrželí. Byly to velmi milé a rozkošné knedlíky ke kližce v PH na kmínu a česneku. Dost již chutí, čekají nás čarodějnice tak vzhůru do výroby uzenin. Všem krásný víkend a pondělní večer, Čubě obvzlášť. Kopy
Čarodějnice byly krásné. Nikdo nás nespálil a večer jsme si všichni užili. Ohledně česneku – my severní jsme ještě měli štěstí, že česnek byl, takže se dal sbírat. Teď už si ale budeme pomalu muset počkat zase do nového roku. Ono ten sušený se prostě opravdu nedá srovnat.