Je to rychlé a jasné jako facka – tato plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem je totální šťavnatá lahůdka, kterou si připravíte za pár minut.

Vždycky se mi vyplatilo držet se základní rovnice úspěšného vaření:

jednoduchost + kvalitní ingredience + moc to nekomplikovat = dobrota

Plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem všechny tyto podmínky splňuje a výsledek to jen potvrzuje. Prostě a jednoduše je v takto prostém vaření největší krása a chuť.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem

Ingredience na plněnou omeletu se šunkou, sýrem a špenátem

Množství: 4 porce

12 vajec
150 g kvalitní šunky
150 g sýra gruyére či goudy
100 g čerstvého (baby) špenátu
1 malá špetka soli (3 g)
1 špetka pepře (1 g)

2 lžíce olivového oleje na smažení (40 ml)


CHYSTÁTE ŠKOLNÍ SVAČINY?

Pak se vám bude líbit naše Velká svačinková bichle, čeká vás v ní na každý školní den jiný recept, sezonní, nutričně vyvážený, připravený do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Nebo si můžete stáhnout recepty na celý 1 měsíc zdarma! Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Začneme nejprve přípravou špenátu. Ten si před samotným přidáním do omelety spaříme. Stačí nám k tomu cca 1,5 l horké vody a sítko. Do sítka přendáme špenát a horkou vodou ho prolijeme. V sítku jej necháme trošku okapat a případně i dlaní vymačkáme přebytečnou vodu. Poté špenát nasekáme na menší kousky, aby se nám dobře kousal

Vše k ruce

Sýr gruyére nebo goudu si nastrouháme najemno a šunku nakrájíme na drobné proužky. Ať máme všechno hezky po ruce a samotné omelety pak už můžeme jen vesele plnit.

Do misky si rozklepneme vajíčka a dobře je rozmícháme společně s troškou soli a pepře. S mícháním to berte vážně a poctivě. Omeleta se vám odmění nadýchaností a křehkostí. Ke konci přidáme také špenát a můžeme se vrhnout na omelety.

V pánvi dáme rozehřát trošku olivového oleje a budeme postupně připravovat jednu omeletu za druhou – to znamená, že použijeme 1/4 ingrediencí vždy na jednu porci.

Do pánve tedy vlijeme část směsi a na středním plameni necháme omeletu péct do zezlátnutí. Poté ji obrátíme a poklademe na ni sýr a šunku a zvolna smažíme.

Sýr se na omeletě krásně rozteče.

Vše přendáme na talíř, omeletu přehneme a servírujeme s nějakou dobrou křupavou zeleninou.

PS. Pro další rychlo recepty se mrkněte do kategorie Rychlovky na talíři.