Je to rychlé a jasné jako facka – tato plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem je totální šťavnatá lahůdka, kterou si připravíte za pár minut.

Vždycky se mi vyplatilo držet se základní rovnice úspěšného vaření:

jednoduchost + kvalitní ingredience + moc to nekomplikovat = dobrota

Plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem všechny tyto podmínky splňuje a výsledek to jen potvrzuje. Prostě a jednoduše je v takto prostém vaření největší krása a chuť.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Plněná omeleta se šunkou, sýrem a špenátem

Ingredience na plněnou omeletu se šunkou, sýrem a špenátem

Množství: 4 porce

12 vajec
150 g kvalitní šunky
150 g sýra gruyére či goudy
100 g čerstvého (baby) špenátu
1 malá špetka soli (3 g)
1 špetka pepře (1 g)

2 lžíce olivového oleje na smažení (40 ml)


Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Začneme nejprve přípravou špenátu. Ten si před samotným přidáním do omelety spaříme. Stačí nám k tomu cca 1,5 l horké vody a sítko. Do sítka přendáme špenát a horkou vodou ho prolijeme. V sítku jej necháme trošku okapat a případně i dlaní vymačkáme přebytečnou vodu. Poté špenát nasekáme na menší kousky, aby se nám dobře kousal

Vše k ruce

Sýr gruyére nebo goudu si nastrouháme najemno a šunku nakrájíme na drobné proužky. Ať máme všechno hezky po ruce a samotné omelety pak už můžeme jen vesele plnit.

Do misky si rozklepneme vajíčka a dobře je rozmícháme společně s troškou soli a pepře. S mícháním to berte vážně a poctivě. Omeleta se vám odmění nadýchaností a křehkostí. Ke konci přidáme také špenát a můžeme se vrhnout na omelety.

V pánvi dáme rozehřát trošku olivového oleje a budeme postupně připravovat jednu omeletu za druhou – to znamená, že použijeme 1/4 ingrediencí vždy na jednu porci.

Do pánve tedy vlijeme část směsi a na středním plameni necháme omeletu péct do zezlátnutí. Poté ji obrátíme a poklademe na ni sýr a šunku a zvolna smažíme.

Sýr se na omeletě krásně rozteče.

Vše přendáme na talíř, omeletu přehneme a servírujeme s nějakou dobrou křupavou zeleninou.

PS. Pro další rychlo recepty se mrkněte do kategorie Rychlovky na talíři.