Nikdy by mě nenapadlo, jak naprosto úchvatnou kombinací můžou být vepřové kotlety se zelím s pestem! Velmi jednoduché, avšak zelí smíchané s jemným bylinkovým pestem je naprosto neotřelou variací.

Uvidíte, že vepřové kotlety se zelím s pestem nemají chybu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vepřové kotlety se zelím s pestem

Ingredience na vepřové kotlety se zelím s pestem

Množství: 4 porce

600 g vepřové kotlety
1 malá špetka soli (3 g)
1 špetka pepře (1 g)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)

Na zelí

500 g čerstvého bílého zelí
100 g slaniny na kostičky
1 snítka rozmarýnu
1 lžíce olivového oleje (20 ml)

Na pesto

2 hrsti bazalky
1 malá špetka soli (3 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
50 g parmezánu
2 stroužky česneku (10 g)

 

 


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 35 minut

Připravíme si vše k ruce

Začneme tím, že si připravíme kotletu.

Nakrájíme ji na přibližně 1 cm silné plátky a případně na krajích nakrojíme, aby se plátky při smažení nekroutily. Osolíme je a opepříme z obou stran.

Zelí nakrájíme na tenké plátky a slaninu na kostičky. Jdeme do akce.

Restujeme maso

Na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a maso z obou stran opečeme dozlatova přibližně 2–3 minuty z každé strany.

Plátky vyndáme z pánve a necháme někde v teple. Do výpeku dáme kostičky slaniny a smažíme do zezlátnutí. Ke slanině přidáme zelí a také snítku rozmarýnu a na středním plameni smažíme přibližně 5–10 minut. Pokud by se zelí až moc připalovalo, tak jej můžeme trošku podlít vodou. Zelí chceme krásně křupavé, takže žádné rozvařené příšernosti.

Mezitím si můžeme připravit velmi jednoduché pesto. Bazalku, sůl, olivový olej, parmezán a česnek dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka.

Jakmile je zelí příjemně křupavé, zamícháme do něj pesto a můžeme servírovat.

Hnízdečko zelí a k tomu šťavnatá kýta – my jsme se na to vrhli bez přílohy… ehm… vynikající jsou třeba dobré vařené brambory!

Dobrou chuť
Pája