Nikdy by mě nenapadlo, jak naprosto úchvatnou kombinací můžou být vepřové kotlety se zelím s pestem! Velmi jednoduché avšak v zelí smíchané s jemným bylinkovým pestem je o naprosto neotřelou variací.

Uvidíte, že vepřové kotlety se zelím s pestem nemají chybu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Vepřové kotlety se zelím s pestem

Ingredience na vepřové kotlety se zelím s pestem

Množství: 4 porce

600 g vepřové kýty
1 malá špetka soli (3 g)
1 špetka pepře (1 g)
1 lžíce olivového oleje (20 ml)

Na zelí

500 g čerstvého bílého zelí
100 g slaniny na kostičky
1 snítka rozmarýnu
1 lžíce olivového oleje (20 ml)

Na pesto

2 hrsti bazalky
1 malá špetka soli (3 g)
2 lžíce olivového oleje (40 ml)
50 g parmezánu
2 stroužky česneku (10 g)

 

 


CO VAŘIT O PRÁZDNINÁCH?

Problém vyřešen, prolistujte si zdarma přes 60 stránek z naší loňské vyprodané novinky, kuchařky Velká prázdninová bichle. Výhodné předobjednávky dotisku už jsou v plném proudu, tak nečekejte a ulovte si tu svou za nejvýhodnější cenu! #190perfektních_receptů

Koupit prázdninový kuchařkový HIT


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 35 minut

Připravíme si vše k ruce

Začneme tím, že si připravíme kýtu.

Nakrájíme ji na přibližně 1 cm silné plátky a případně na krajích nakrojíme, aby se plátky při smažení nekroutily. Osolíme je a opepříme z obou stran.

Zelí nakrájíme na tenké plátky a slaninu na kostičky. Jdeme do akce.

Restujeme maso

Na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a maso z obou stran opečeme dozlatova přibližně 2–3 minuty z každé strany.

Plátky vyndáme z pánve a necháme někde v teple. Do výpeku dáme kostičky slaniny a smažíme do zezlátnutí. Ke slanině přidáme zelí a také snítku rozmarýnu a na středním plameni smažíme přibližně 5–10 minut. Pokud by se zelí až moc připalovalo, tak jej můžeme trošku podlít vodou. Zelí chceme krásně křupavé, takže žádné rozvařené příšernosti.

Mezitím si můžeme připravit velmi jednoduché pesto. Bazalku, sůl, olivový olej, parmezán a česnek dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka.

Jakmile je zelí příjemně křupavé, zamícháme do něj pesto a můžeme servírovat.

Hnízdečko zelí a k tomu šťavnatá kýta – my jsme se na to vrhli bez přílohy… ehm. Vynikající jsou ale dobré vařené brambory.

Dobrou chuť
Pája