Pečení je radost… Upřímně, ne moc pro mě. Dost se u toho trápím. Ale mlsná je mlsná. Proto je pro mě řešením tento dokonale skvělý nepečený čokoládový dort hotový za 15 minut. Proč?

Hotovo za chvilku a výsledkem dostanete každého, kdo ho ochutná.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Nepečený čokoládový dort hotový za 15 minut

Ingredience na nepečený čokoládový dort

Množství: 8 porcí

Na korpus

200 g máslových sušenek
50 g másla

Na náplň

200 g čokolády (čím víc % tím lepší)
200 g smetany na šlehání (33%)
500 g polotučného tvarohu ve vaničce

Na dozdobení

hrst sekaných ořechů (50 g)
nebo čerstvé ovoce

(Na domácí máslový korpus)
250 g hladké mouky
125 g másla (rozměklého)
50 ml vody
5 g soli (špetka)
2 lžíce cukru krupice (20 g


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut

Hrozně ráda bych kolem tohoto koláče udělala velký rozruch a napsala o něm esej. Jenže slova mi nestačí. Lepší je si ho prostě připravit a zjistit, že je boží.

Já sama jsem na něj narazila hledáním na internetu a zkoušením různých variací, které nám chutnaly nejvíce. Křupavý korpus nádherně doplňuje echt čokoládový krém a křupavé oříšky. Pokud ale máte alergii na oříšky, není problém je vyměnit třeba za čerstvé ovoce.

Na konci receptu pro vás také mám rychlo recept na domácí máslový korpus, pokud byste chtěli být velké poctivky a nepoužívat sušenky.

Sušenkový korpus

Sušenky si rozmixujeme v mixéru popřípadě je dáme do zip–loku (uzavíratelného sáčku) a rozdrtíme válečkem. Do této směsi zamícháme rozpuštěné máslo a jedeme dál.

V jiných podobných receptech se používá vyšší poměr másla. Já zde záměrně dávám másla míň. Směs je tedy hodně sypká, ale nemusíte se bát. Společně s čoko–směsí bude držet a bude křupavější. 

Čokoládový krém

V kastrůlku necháme prohřát smetanu na šlehání. Ale pozor! Chceme ji jen prohřát, ne vařit. Teplota 70 °C stačí (udržíte v ní špičku prstu). Do prohřáté smetany nalámeme čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Já nechávám plamen na minimum a čekám, až se vše rozpustí.

Směs čokolády a smetany si přelijeme do mísy a pomalu do ní vmícháme tvaroh.

Do dortové formy (Ø 28 cm) nasypeme sušenkovou směs a uhladíme ji do krajů. Na ní pak nalijeme čokoládovou směs, kterou necháme v lednici ztuhnout. A to je peklo. 🙂 To čekání.

Kdo chce, posype ještě před uskladněním oříšky. Ovoce dejte až po zatuhnutí.

Jakmile je dort zatuhlý, hrrr na něj!

Další mlsání najdete v kategorii Sladká huba.

Jak na domácí máslový korpus?

Do rozměklého másla postupně vsypte hladkou mouku, špetku soli a cukr a také trochu vody. Vypracujte hladké těsto, které buď můžete rovnou vtlapkat do formy a nechat zapéct 20 minut na 180 °C. Korpus před pečením propíchejte vidličkou, aby se nevzdul.

Detailní popis, jak si korpus upéct najdete u receptu na Křehký koláč.

 

Vaše Pája