Nepečený čokoládový dort hotový za 15 minut
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/sladkosti/nepeceny-cokoladovy-dort/
Pečení je radost… Upřímně, ne moc pro mě. Dost se u toho trápím. Ale mlsná je mlsná. Proto je pro mě řešením tento dokonale skvělý nepečený čokoládový dort hotový za 15 minut. Proč?
Hotovo za chvilku a výsledkem dostanete každého, kdo ho ochutná.
Ingredience na nepečený čokoládový dort
Množství: 8 porcíNa korpus
200 g máslových sušenek
50 g másla
Na náplň
200 g čokolády (čím víc % tím lepší)
200 g smetany na šlehání (33%)
500 g polotučného tvarohu ve vaničce
Na dozdobení
hrst sekaných ořechů (50 g)
nebo čerstvé ovoce
(Na domácí máslový korpus)
250 g hladké mouky
125 g másla (rozměklého)
50 ml vody
5 g soli (špetka)
2 lžíce cukru krupice (20 g
Postup přípravy
Doba vaření: 5 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Hrozně ráda bych kolem tohoto koláče udělala velký rozruch a napsala o něm esej. Jenže slova mi nestačí. Lepší je si ho prostě připravit a zjistit, že je boží.
Já sama jsem na něj narazila hledáním na internetu a zkoušením různých variací, které nám chutnaly nejvíce. Křupavý korpus nádherně doplňuje echt čokoládový krém a křupavé oříšky. Pokud ale máte alergii na oříšky, není problém je vyměnit třeba za čerstvé ovoce.
Na konci receptu pro vás také mám rychlo recept na domácí máslový korpus, pokud byste chtěli být velké poctivky a nepoužívat sušenky.
Sušenkový korpus
Sušenky si rozmixujeme v mixéru popřípadě je dáme do zip–loku (uzavíratelného sáčku) a rozdrtíme válečkem. Do této směsi zamícháme rozpuštěné máslo a jedeme dál.
V jiných podobných receptech se používá vyšší poměr másla. Já zde záměrně dávám másla míň. Směs je tedy hodně sypká, ale nemusíte se bát. Společně s čoko–směsí bude držet a bude křupavější.
Čokoládový krém
V kastrůlku necháme prohřát smetanu na šlehání. Ale pozor! Chceme ji jen prohřát, ne vařit. Teplota 70 °C stačí (udržíte v ní špičku prstu). Do prohřáté smetany nalámeme čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Já nechávám plamen na minimum a čekám, až se vše rozpustí.
Směs čokolády a smetany si přelijeme do mísy a pomalu do ní vmícháme tvaroh.
Do dortové formy (Ø 28 cm) nasypeme sušenkovou směs a uhladíme ji do krajů. Na ní pak nalijeme čokoládovou směs, kterou necháme v lednici ztuhnout. A to je peklo. 🙂 To čekání.
Kdo chce, posype ještě před uskladněním oříšky. Ovoce dejte až po zatuhnutí.
Jakmile je dort zatuhlý, hrrr na něj!
Další mlsání najdete v kategorii Sladká huba.
Jak na domácí máslový korpus?
Do rozměklého másla postupně vsypte hladkou mouku, špetku soli a cukr a také trochu vody. Vypracujte hladké těsto, které buď můžete rovnou vtlapkat do formy a nechat zapéct 20 minut na 180 °C. Korpus před pečením propíchejte vidličkou, aby se nevzdul.
Detailní popis, jak si korpus upéct najdete u receptu na Křehký koláč.
Vaše Pája
Líbí se vám recept na nepečený čokoládový dort? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: čokoláda, máslo, máslové sušenky, sekané ořechy, smetana na šlehání, tvaroh
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.
Dobrý den, co si prosím myslíte o přidání mascarpone do tohoto receptu, děkuji za odpověď. ☺️
Veru, krásný den. Mascarpone bych se tady nebála. Dala bych 200 g čokolády, 500 g mascarpone, to bych dobře rozmíchala a přimíchala bych ale i 200 g toho tvarohu. Ten je přeci jen jemnější a ne tak tučný jako mascarpone. Pája