Je horko a do žaludku jídlo moc dobře neklouže? Nebo si chcete dát něco lehčího, ale zároveň výživného? Co takhle salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou?

Kombinace je to jednoduchá a osvěží vás naprosto spolehlivě.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou

Ingredience na kuřecí salát s ananasem a okurkou

Množství: 4 porce

2 kuřecí prsa (cca 300 g)
1 salátová okurka (400 g)
400 g čerstvého ananasu
2 lžíce majonézy (40 g)
4 lžíce bílého jogurtu (120 g)
špetka pepře (3 g)
1 lžička dijonské hořčice (8 g)
(sůl)


ROZDÁVÁME KUCHAŘKY ZDARMA

Školní rok se blíží! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte jako dárek naší Velkou prázdninovu bichli! Tedy 2 knihy za cenu jedné (platí pouze do rozdání zásob). Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Kdo už tady moje recepisy čtete delší dobu, jistě jste vysledovali to, že mám nejradši pěkně čerstvé věci, no i když už tedy opravdu není zbytí, tak holt sáhnu po plechovce. Což je přesně případ jednoho z aktérů tohoto receptu – ananasu.

Čerstvý ananas, no to je přeci špica. Dá se koupit za rozumný peníz, takže neblbněte a pojďte do něj. A když tedy opravdu už nebude jiná, ok i ten konzervovaný vám povolím, ale bude vás strašit v břiše.

Jak poznat zralý ananas?

Zkuste si zapamatovat těchto pár rad, až půjdete do obchodu a nebudete si vědět rady:

  • Mrkněte na spodek ananasu – je zašedlý? Takže plesniví. Ruce pryč od něj.
  • Přivoňte si k němu – spodní část ananasu by měla příjemně vonět.
  • Utrhněte si jeden lístek ze šošolky – měl by jít trošku ztuha, ale ne úplně na odpor. Když to půjde příliš snadno nebo naopak nepůjde, tak ruce pryč od něj.
  • Ananas by měl být na omak pěkně pevný, žádná měkota.
  • Dejte na barvu – nepočítejte s tím, že když ho necháte „dozrát“, bude lepší. Ananas po utržení už nedozrává.

Máte dobrý ananas? Páráda! Jdeme na salát.

Šup, šup a je to

Teď už to žádný dlouhý elaborát nebude, protože příprava je rychlá.

Kuřecí maso – úplně nejjednodušší je, pokud vám zbylo nějaké z pečeně nebo třeba z vývaru. Stačí ho jen nakrájet na kostky a je hotovo. Pokud ale nemáte, tak neplačte, salát bude. Použijte čerstvá kuřecí prsa, která jen lehce posolte, poprašte trochou mouky a opražte na oleji, aby byla uvařená.

Ananas i okurku si nakrájejte také na kostky a promíchejte s kuřecím masem.

Teď už to vše jen dochutíme. Co si budem… Majolka je majolka a když do salátu dáte dvě lžíce, bude to pomlaskáníčko. Přidejte ještě jogurt a trošku pepře. Ochutnejte. Dobré? Paráda.

Pokud ale chcete variantu lehčí a bezmajonézovou, klidně si vystačíte i jen s jogurtem. Je to pak ale takové smutné… Tak a pravda je venku.

Kuřecí salát s ananasem je moc dobrý s chlebem nebo křupavým rohlíčkem.

Dobrou chuť
Pája

PS. Co takhle další salátová inspirace?