Je horko a do žaludku jídlo moc dobře neklouže? Nebo si chcete dát něco lehčího, ale zároveň výživného? Co takhle salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou?

Kombinace je to jednoduchá a osvěží vás naprosto spolehlivě.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou

Ingredience na kuřecí salát s ananasem a okurkou

Množství: 4 porce

2 kuřecí prsa (cca 300 g)
1 salátová okurka (400 g)
400 g čerstvého ananasu
2 lžíce majonézy (40 g)
4 lžíce bílého jogurtu (120 g)
špetka pepře (3 g)
1 lžička dijonské hořčice (8 g)
(sůl)


TIP na vděčný vánoční dárek: V každé mé kuchařce vás čeká 190 receptů – to je 2-3× víc než ve většině ostatních kuchařek. Co uvařit zítra jednou pro vždy vyřešeno.

Prohlédnout kuchařky

Navíc k výhodnému balíčku 3 Bichlí získáte nyní dárek v hodnotě 490 Kč ZDARMA! #VícNežKuchařka

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut

Kdo už tady moje recepisy čtete delší dobu, jistě jste vysledovali to, že mám nejradši pěkně čerstvé věci, no i když už tedy opravdu není zbytí, tak holt sáhnu po plechovce. Což je přesně případ jednoho z aktérů tohoto receptu – ananasu.

Čerstvý ananas, no to je přeci špica. Dá se koupit za rozumný peníz, takže neblbněte a pojďte do něj. A když tedy opravdu už nebude jiná, ok i ten konzervovaný vám povolím, ale bude vás strašit v břiše.

Jak poznat zralý ananas?

Zkuste si zapamatovat těchto pár rad, až půjdete do obchodu a nebudete si vědět rady:

  • Mrkněte na spodek ananasu – je zašedlý? Takže plesniví. Ruce pryč od něj.
  • Přivoňte si k němu – spodní část ananasu by měla příjemně vonět.
  • Utrhněte si jeden lístek ze šošolky – měl by jít trošku ztuha, ale ne úplně na odpor. Když to půjde příliš snadno nebo naopak nepůjde, tak ruce pryč od něj.
  • Ananas by měl být na omak pěkně pevný, žádná měkota.
  • Dejte na barvu – nepočítejte s tím, že když ho necháte „dozrát“, bude lepší. Ananas po utržení už nedozrává.

Máte dobrý ananas? Páráda! Jdeme na salát.

Šup, šup a je to

Teď už to žádný dlouhý elaborát nebude, protože příprava je rychlá.

Kuřecí maso – úplně nejjednodušší je, pokud vám zbylo nějaké z pečeně nebo třeba z vývaru. Stačí ho jen nakrájet na kostky a je hotovo. Pokud ale nemáte, tak neplačte, salát bude. Použijte čerstvá kuřecí prsa, která jen lehce posolte, poprašte trochou mouky a opražte na oleji, aby byla uvařená.

Ananas i okurku si nakrájejte také na kostky a promíchejte s kuřecím masem.

Teď už to vše jen dochutíme. Co si budem… Majolka je majolka a když do salátu dáte dvě lžíce, bude to pomlaskáníčko. Přidejte ještě jogurt a trošku pepře. Ochutnejte. Dobré? Paráda.

Pokud ale chcete variantu lehčí a bezmajonézovou, klidně si vystačíte i jen s jogurtem. Je to pak ale takové smutné… Tak a pravda je venku.

Kuřecí salát s ananasem je moc dobrý s chlebem nebo křupavým rohlíčkem.

Dobrou chuť
Pája

PS. Co takhle další salátová inspirace?