Salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/salaty/salat-s-kurecim-masem-a-ananasem/
Je horko a do žaludku jídlo moc dobře neklouže? Nebo si chcete dát něco lehčího, ale zároveň výživného? Co takhle salát s kuřecím masem, ananasem a okurkou?
Kombinace je to jednoduchá a osvěží vás naprosto spolehlivě.
Ingredience na kuřecí salát s ananasem a okurkou
Množství: 4 porce2 kuřecí prsa (cca 300 g)
1 salátová okurka (400 g)
400 g čerstvého ananasu
2 lžíce majonézy (40 g)
4 lžíce bílého jogurtu (120 g)
špetka pepře (3 g)
1 lžička dijonské hořčice (8 g)
(sůl)
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 15 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Kdo už tady moje recepisy čtete delší dobu, jistě jste vysledovali to, že mám nejradši pěkně čerstvé věci, no i když už tedy opravdu není zbytí, tak holt sáhnu po plechovce. Což je přesně případ jednoho z aktérů tohoto receptu – ananasu.
Čerstvý ananas, no to je přeci špica. Dá se koupit za rozumný peníz, takže neblbněte a pojďte do něj. A když tedy opravdu už nebude jiná, ok i ten konzervovaný vám povolím, ale bude vás strašit v břiše.
Jak poznat zralý ananas?
Zkuste si zapamatovat těchto pár rad, až půjdete do obchodu a nebudete si vědět rady:
- Mrkněte na spodek ananasu – je zašedlý? Takže plesniví. Ruce pryč od něj.
- Přivoňte si k němu – spodní část ananasu by měla příjemně vonět.
- Utrhněte si jeden lístek ze šošolky – měl by jít trošku ztuha, ale ne úplně na odpor. Když to půjde příliš snadno nebo naopak nepůjde, tak ruce pryč od něj.
- Ananas by měl být na omak pěkně pevný, žádná měkota.
- Dejte na barvu – nepočítejte s tím, že když ho necháte „dozrát“, bude lepší. Ananas po utržení už nedozrává.
Máte dobrý ananas? Páráda! Jdeme na salát.
Šup, šup a je to
Teď už to žádný dlouhý elaborát nebude, protože příprava je rychlá.
Kuřecí maso – úplně nejjednodušší je, pokud vám zbylo nějaké z pečeně nebo třeba z vývaru. Stačí ho jen nakrájet na kostky a je hotovo. Pokud ale nemáte, tak neplačte, salát bude. Použijte čerstvá kuřecí prsa, která jen lehce posolte, poprašte trochou mouky a opražte na oleji, aby byla uvařená.
Ananas i okurku si nakrájejte také na kostky a promíchejte s kuřecím masem.
Teď už to vše jen dochutíme. Co si budem… Majolka je majolka a když do salátu dáte dvě lžíce, bude to pomlaskáníčko. Přidejte ještě jogurt a trošku pepře. Ochutnejte. Dobré? Paráda.
Pokud ale chcete variantu lehčí a bezmajonézovou, klidně si vystačíte i jen s jogurtem. Je to pak ale takové smutné… Tak a pravda je venku.
Kuřecí salát s ananasem je moc dobrý s chlebem nebo křupavým rohlíčkem.
Dobrou chuť
Pája
PS. Co takhle další salátová inspirace?
Líbí se vám recept na kuřecí salát s ananasem a okurkou? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: ananas, bílý jogurt, hořčice, kuřecí, kuřecí prsa, majonéza, okurka, pepř
Mrkněte na můj nový projekt:
Jídelníček v čase karantény a náš nový projekt #vicnezkucharka. Mrkněte rovnou na www.vicnezkucharka.cz a nebo na článek zde na blogu, kde se dočtete, o co vlastně jde a proč to celé vzniklo.