Nekynuté bulky s medvědím česnekem
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/prilohy-k-jidlu/bulky-s-medvedim-cesnekem/
Hledáte jednoduchou a hlavně ne úplně tradiční přílohu k masu nebo třeba k salátu? Nekynuté bulky s medvědím česnekem jsou naprosto báječné a připravené za pár minut. A co je nejlepší? Nepotřebují kynutí!
Nejlépe chutnají ještě teplé – u nás doma zmizely na posezení jen tak, bez ničeho. 😊 A nebojte, medvědí česnek můžete skvěle nahradit bazalkou, pažitkou, jarní cibulkou nebo jinými bylinkami.
Pokud stejně jako já milujete medvědí česnek, mrkněte na další recepty s medvědím česnekem.


Ingredience na bulky s medvědím česnekem
Množství: 16 bulek400 g hladké mouky
80 g másla
1 balíček kypřicího prášku (12 g)
1 špetka soli (5 g)
50 g parmazánu
220 ml polotučného mléka
1 hrst medvědího česneku (20 g) – lze nahradit špenátem, jarní cibulkou, bazalkou, kopřivou…
1 žloutek M – na potření
Postup přípravy
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 35 minut
Také by vám mohlo chutnat:
Naprosto upřímně musím říct, že když jsem tyto bulky připravovala poprvé, neměla jsem od nich velká očekávání. Bylo to spíš takové: „zkusíme, uvidíme, kdyžtak je potupně sníme.“ No a rovnou říkám – naprosto mě překvapily, protože to je taková, ale taková dobrota!
Skvěle se hodí jako příloha, ale využijete je i ve chvíli, kdy se k vám nečekaně staví návštěva, na oslavu… nebo prostě jen jako slaný mls. A vůbec se neomezujte jen na medvědí česnek – klidně použijte jiné bylinky či koření. Tak jdeme na ně!
Příprava těsta
Nejdřív si rovnou předehřejeme troubu na 220 °C.
Do mísy prosejeme hladkou mouku, promícháme ji se špetkou soli a kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo (pokud nestíháte, dejte ho na pár sekund do mikrovlnky nebo nastrouhejte nahrubo) a vlažné mléko.
Těsto by mělo být pěkně hladké, pružné a nemělo by příliš lepit. Jakmile takto drží pohromadě, přidáme nasekaný medvědí česnek a ještě krátce prohněteme.
Tvarujeme bochánky – motance
Těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na placku silnou cca 1 cm. Nakrájíme ji na přibližně 5 cm široké proužky, které ještě nařízneme, abychom je mohli stočit do pěkného motanečku. (Nejlépe je to vidět na fotce – ale nebojte, není to nic složitého!) Stačí jen vzít oba konce, proplést je, zatočit do bochánku a je hotovo.
Bochánky přendáme na plech s pečicím papírem a potřeme je prošlehaným žloutkem.
Pečeme
Pečeme přibližně 15 minut, dokud nezezlátnou a neprovoní celou kuchyň – a to je tedy doslova peklo! Bulky s medvědím česnekem jsou prostě dokonalost.
Pochutnejte si pěkně,
Pája
PS. Další přílohy najdete v kategorii Přílohy jako z výlohy.
Líbí se vám recept na bulky s medvědím česnekem? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: Hladká mouka, kypřící prášek, máslo, medvědí česnek, mléko, sůl, vejce