Hledáte jednoduchou a hlavně ne úplně tradiční přílohu k masu nebo třeba k salátu? Nekynuté bulky s medvědím česnekem jsou naprosto báječné a připravené za pár minut. A co je nejlepší? Nepotřebují kynutí!

Nejlépe chutnají ještě teplé – u nás doma zmizely na posezení jen tak, bez ničeho. 😊 A nebojte, medvědí česnek můžete skvěle nahradit bazalkou, pažitkou, jarní cibulkou nebo jinými bylinkami.

Pokud stejně jako já milujete medvědí česnek, mrkněte na další recepty s medvědím česnekem.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Nekynuté bulky s medvědím česnekem

Ingredience na bulky s medvědím česnekem

Množství: 16 bulek

400 g hladké mouky
80 g másla
1 balíček kypřicího prášku (12 g)
1 špetka soli (5 g)
50 g parmazánu
220 ml polotučného mléka
1 hrst medvědího česneku (20 g) – lze nahradit špenátem, jarní cibulkou, bazalkou, kopřivou…
1 žloutek M – na potření


CO ZÍTRA KE SVAČINĚ?

Problém vyřešen, stáhněte si zdarma 20 receptů z našeho bestselleru, kuchařky Velká svačinková bichle. #mňamsváča


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 35 minut

Naprosto upřímně musím říct, že když jsem tyto bulky připravovala poprvé, neměla jsem od nich velká očekávání. Bylo to spíš takové: „zkusíme, uvidíme, kdyžtak je potupně sníme.“ No a rovnou říkám – naprosto mě překvapily, protože to je taková, ale taková dobrota!

Skvěle se hodí jako příloha, ale využijete je i ve chvíli, kdy se k vám nečekaně staví návštěva, na oslavu… nebo prostě jen jako slaný mls. A vůbec se neomezujte jen na medvědí česnek – klidně použijte jiné bylinky či koření. Tak jdeme na ně!

Příprava těsta

Nejdřív si rovnou předehřejeme troubu na 220 °C.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, promícháme ji se špetkou soli a kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo (pokud nestíháte, dejte ho na pár sekund do mikrovlnky nebo nastrouhejte nahrubo) a vlažné mléko.

Těsto by mělo být pěkně hladké, pružné a nemělo by příliš lepit. Jakmile takto drží pohromadě, přidáme nasekaný medvědí česnek a ještě krátce prohněteme.

Tvarujeme bochánky – motance

Těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na placku silnou cca 1 cm. Nakrájíme ji na přibližně 5 cm široké proužky, které ještě nařízneme, abychom je mohli stočit do pěkného motanečku. (Nejlépe je to vidět na fotce – ale nebojte, není to nic složitého!) Stačí jen vzít oba konce, proplést je, zatočit do bochánku a je hotovo.

Bochánky přendáme na plech s pečicím papírem a potřeme je prošlehaným žloutkem.

Pečeme

Pečeme přibližně 15 minut, dokud nezezlátnou a neprovoní celou kuchyň – a to je tedy doslova peklo! Bulky s medvědím česnekem jsou prostě dokonalost.

Pochutnejte si pěkně,
Pája

PS. Další přílohy najdete v kategorii Přílohy jako z výlohy.