Moje milované italské jídlo, aaach. Může to být velmi otřepaná fráze, že italská kuchyně je skvostná. No ale co se dá dělat, když je to pravda? Chcete se naučit základní recepty tak, jak se opravdu nefalšovaně dělají a ochutnat tak tu pravou jedinečnou chuť Itálie i u vás doma? Chefparade nabízí několik kurzů, které se zaměřujíí na italskou kuchyni. Pokud s Itálií začínáte, tak bych doporučila například kurz Základní kameny italské kuchyně. Co byste se na něm naučilli? Tataráček z hovězí svíčkové s kaparami a šalotkou Bazalkové pesto Domácí bramborové gnocchi Ragů Bolognese Domácí tagliatelle Čokoládový fondán s kysanou smetanou a borůvkami Šup na kurz. Budete si chrochtat blahem. A…
Kurzy vaření pro děti
Chcete, aby se vaše děti vyblbly v kuchyni a naučily se třeba i nějakou tu dobrotu? Chefparade pořádá celou řadu kurzů vaření pro děti už od 4 let, kde se můžou pořádně vyřádit, něco se naučit a co je možná největší bonus, vy to po nich nemusíte uklízet. Dítko můžete poslat na kurz samotné, nebo je zde vstup pro jednoho rodiče zadarmo. Vybírat můžete například z kurzů italské, mexické nebo americké kuchyně, nebo třeba z kurzů zaměřených na sladké nebo sushi a podobně. Mrkněte na to.
Kurzy vaření – steaky a maso
Naučit se připravovat opravdu skvěle maso a vědět, podle čeho vybírat a jak s masem pracovat, to je kumšt. Pro samouky cesta dlouhá a často strastiplná. Zkuste to s páni kuchaři Cheparade a vyberte si kurz o mase, který vám nejlépe sedne. Budete odcházet s plnými pupíky a opět o něco moudřejší. Za sebe bych doporučila kurz Steaky I. z argentinské svíčkové, protože na tom si tedy těžce ulítávám a v Argentině jsme každý běžně k jídlu zpracovali i půl kila masa na osobu, jak nám to chutnalo. Co se na kurzu naučíte? Carpaccio ze špičky svíčkové s rukolovým pestem, olivovým olejem a hoblinami parmazánu Steak ze středu svíčkové s…
Kurzy vaření – vietnamská kuchyně
Vietnamská kuchyně postupně dobývá Čechy a není se čemu divit. Kdyby bylo na mě, tak se Pho Bo cpu každý den a přikusuji k tomu čerstvý závitek s krevetkami. Vietnamské jídlo je pohlazení na duši, když se umí dobře připravit. Pokud nechcete být odkázáni jen na restaurace, pojďte do kurzu vietnamské kuchyně. Vaše chuťové pohárky se dotknou nirvány. Já osobně bych nejraději vyrazila na kurz Tradiční recepty vietnamské kuchyně, kde se připravují právě moje nejvíc nejoblíbenější jídla. Co mě tam tak láká Sinh to xoai [šiň tó suai] – koktejl s čerstvým mangem Goi cuon [zoi čun] – studené jarní závitky s krevetami v rýžovém papíru bánh đa nem [báň…