Kde bychom ve světě vaření byli bez piškotového těsta. Je křehké, lahodné a jednoduché na přípravu, takže i osoba, která zrovna nefandí sladkým dobrotám, je schopná se s ním jednoduše poprat a vytvořit tak něco super dobrého. Když pak ještě to těsto srolujete do podoby rolády, tak prostě nemůžete chybovat.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Piškotová roláda s mascarpone krémem a kokosem

Ingredience na piškotovou roládu

Množství: 12 kousků

Na těsto:
6 vajec
160g krupicového cukru
80g hladké mouky

Na krém:
250 g mascarpone
250 g šlehačky na šlehání
Hrst drceného kokosu
Práškový cukr


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Příprava piškotového těsta je jednoduchá jako facka. Vezměte si vajíčka a rozdělte si bílky a žloutky. Bílky si našlehejte do polotuha a postupně přimíchávejte cukr, až vznikne pěkně pevný sníh. Do něj pak opatrně vmíchejte nejprve rozšlehané žloutky a poté i postupně hladkou mouku.

Na větší pekáč si dejte pečící papír a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete, dejte do trouby na 180 ºC a nechte péct dorůžova.

Jakmile těsto vyndáte, je dobré ho rovnou srolovat pomocí utěrky i s pečícím papírem a nechat to takhle pěkně odpočinout a vychladnout. Pokud jste stejný umělec jako já, tak se vám to možná napoprvé úplně šikovně nepovede a těsto popraská. Nejde naštěstí o žádnou tragédii a prasklinky se dají pěkně zaplnit marmeládou…takže vlastně takové malé nečekané vítězství.

Těsto chladne…je čas si připravit krém. Opět velmi jednoduchá záležitost. Smíchejte si našlehanou šlehačku s mascarpone a dle chuti doslaďte práškovým cukrem. Na míchání jděte něžně, ať se vám to nezdrcne. Ke konci přijdete kokos.

Těsto vychladlo, takže je čas ho opatrně rozbalit, trošku pomazat marmeládou (ale není to nutné), překrýt krémem a opět celé pěkně zarolovat. Věřte, je to lahoda….je to jemmé, taková pusinka na čelíčko jako od maminky.

Doufám, že i vám bude piškotová roláda chutnat a vychutnáte si jí jako u nás v Čubičkolandu 🙂