Maličko se tady zvrtneme směrem z hlavního pečeného cheesecakeového proudu, protože tu pro vás mám jednoduchý a moc dobrý nepečený cheesecake, který se hodí jako super rychlé a zároveň fakt parádně osvěžující občerstvení buď jen tak na mlsandu, nebo třeba pro hosty vzácnějšího druhu.

Příprava vám zabere pár minut a krom toho pokud budete mít po ruce ještě nějaké dobré ovoce, tak tomu nasadíte doslova třešničku na dortu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Nepečený cheesecake

Ingredience na nepečený cheesecake

Množství: 4 porce

Na “korpus”
100 g máslových sušenek
20 g másla
špetka skořice

Na tvarohový krém
200 g ricotty
½ polotučného tvarohu (125 g)
1 lžíce citronové šťávy (15 ml)
1 vanilkový cukr (8 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut

Korpus

Protože jde o opravdovou rychlovku, tak na korpus použijeme kupované máslové sušenky, které mají jemnou chuť. Když se pak ještě spojí s troškou té skořice a přelijí se rozpuštěným máslem, vytvoří bezva jednoduchý základ pro cheesecakeový korpus.

Sušenky tedy v první řadě rozdrťte. Způsobů, jak rozdrtit sušenky, je spousta. Nejjednodušší je vzít mixér a prostě je pořádně nasekat. Pokud ale mixérem nedisponujete, holt vám nezbude nic jiného než použít ruce a kladivo či paličku (nebo další odolné kuchyňské pomocníky). Poměrně dobře se drtí paličkou na maso nebo ještě lépe sušenky dejte do uzavíratelného pytlíku a přejeďte je válečkem na těsto.

Do sušenek vmíchejte skořici a také rozpuštěné máslo. Tuto směs pak buď rozdělte rovnou na 4 porce, nebo je dejte do jedné krabičky a mlsné jazýčky budou vyzobávat cheesecake společně

Cheese neboli tvarohová hmota

Tu pravou cheesecakeovost vykouzlíme tak, že smícháme ricottu, tvaroh, citronovou šťávu a vanilkový cukr. Vznikne lehký krém, který dejte na rozdrcené sušenky.

Dolaďujeme

Je pravda, že sušenky a lehký krém by samy o sobě stačily, ale když ještě přidáte čerstvé ovoce, tak to je teprve božská mana. Pro opravdové fajnšmekry vřele doporučuji také vyzkoušet pyré z manga (prostě a jednoduše jen rozmixujete mango), které dáte na samotný cheesecake.

Je hotovo. Takhle jednoduché to je.

Dobrou chuť
Pája

PS. Pro více svačinkové inspirace se podívejte na mou Velkou svačinkovou bichli. Velkou většinu receptů z Bichle tady na webu nikdy nezveřejním.