Honí-li vás mlsná a chceš si dát něco křehkého, lehkého, je pro vás roláda se šlehačkou značka ideál. Krom toho do hodiny jste schopni se na ni vrhnout a užít si ji a to se vyplatí.

Materiál na roládu je velmi jednoduchý a jelikož se tam nedává ani mouka (roláda je tedy i bezlepková), tak vlastně není moc co pokazit a třeba těsto přehustit. Vaječné žloutky prošmrdlejte metličkou společně s moučkovým cukrem a kakaemBílky vyšlehejte do pevného sněhu – testujeme pěkně otočením misky nad hlavou – ono vás to naučí je vyšlehat pořádně (šlehejte ideálně elektrickým šlehačem – ručně je to opravdu bolestivá a zdlouhavá práce…pokud si zrovna nelibujete v posilování svalů na ruce).

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Křehká kakaová roláda se šlehačkou – bez mouky

Ingredience

Množství: 1 celá krásná roláda

NA ROLÁDU

6 vajíček
70 g moučkového cukru
2 lžíce pravého kakaa
Pečící papír

 PLNĚNÍ:

Šlehačka na šlehání (čím více procentní, tím lépe)
1 lžička moučkového cukru
Ztužovač šlehačky
Nakládané třešně

Lžíce oleje na vymazání plechu

 


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Celkový čas: 38 minut

Sníh vmícháme postupně do směsi – vznikne nadýchaná hmota, kterou vylejte na plech i s pečícím papírem (ten vám pak pomůže roládu dostat ven a pracovat s ní dál). Pečeme v troubě předehřáté na 200ºC přibližně 10 minut.

Roládu po dopečení překryjeme utěrkou a překlopíme i s papírem na ní. Teď je čas ji nechat odpočinout asi 10 minut. Z rolády pak odloupněte pečící papír, ať je připravená na rolování.

Ušlehejte si šlehačku společně se ztužovačem a cukrem dle chuti. Celou roládu potřete šlehačkou a poklaďte na ní třešně či nějaké jiné dobré ovoce.

Přichází největší legrace celého kuchtění – zarolování 🙂 Pěkně rolujte a rolujte a buď se na roládu vrhněte rovnou, ale ještě lepší je ji nechat rozležet.

Užijte si ji
Pája