Byl by naprostý hřích na jaře nevyužít konečně toho, co nám příroda za čerstva přinese. Jarní bramborový salát s ředkvičkami je osvěžující dobrotou, která se skvěle hodí jako příloha, ale je i výbornou záležitostí k večeři. Ředkvičky salátu dodají skvělý šmrnc a křupavost.:) Oproti klasickému salátu je tento jarní bramboráček daleko lehčí a jsem si jistá, že vás bude bavit a hodí vás do jarní pohody.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Jarní bramborový salát s ředkvičkami

Ingredience na jarní bramborový salát s ředkvičkami

Množství: 4 porce

700 g vařených brambor typu A v celku
100 g čerstvých ředkviček
3 stonky jarní cibulky (cca 100 g)
hrstička čerstvé petržele (10 g)
4 lžíce jogurtu (100 g)
2 lžíce majonézy (50 g) – není nutná
špetka soli (5 g)
špetka pepře (2 g)


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 40 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Víte, co je na tomto salátu nejlepší? Potřebujete k němu vlastně jen pár věcí, ze kterých ale vytvoříte něco fakt dobrého a hlavně nového.

Protože co si budeme povídat, kdo z vás není občas zapřažený v koloběhu brambory–rýže–těstoviny–brambory a tak dále vesele pořád dokola?

Připravujeme brambory

Příprava brambor je na celé této salátové záležitosti „nejkomplikovanější“, protože si je musíte uvařit ve slupce v osolené vodě, pak je nechat vychladit a oloupat. Nejlepší jsou pro naše účely brambory typu A, protože nejlépe drží tvar.

Pokud by vás lákalo vše uspíšit.a brambory loupat ještě vařící (spálíte si ruce, fakt jo), abyste si salát připravili co nejrychleji, tak je to blbý nápad. Horké brambory by se daleko spíš rozblemcaly a chuti by to také nepomohlo. Celkově by to bylo takové rozbředlé a nanicovaté.

Takže stručně – brambory ve slupce potřebujeme mít vychlazené.

Míchame

Do mísy si nakrájíme brambory na kostičky o krapet větší než na klasický bramborový salát.

Přidáme nakrájené ředkvičky (kmínky, kolečka,…dle libosti).

Přidáme nakrájenou jarní cibulku.

Dochutíme jogurtem a majonézou. Pokud nebudete chtít používat majonézu, bude potřeba salát trošku víc přisolit.

Opepřime, osolíme dle chutí (spíš víc, brambory sůl ještě nasajou).

Zamícháme, přidáme ještě nasekanou petržel a máme hotovo.

Dobrou chuť
Pája