Čubina klasická krabí pomazánka
Původní recept a podrobně nafocený postup přípravy najdete na www.receptypanicuby.cz
https://receptypanicuby.cz/svaciny/cubina-klasicka-krabi-pomazanka/
Tentokrát si pro vás paní Čuba připravila opravdu pravou a zaručeně krabí pomazánku, kterou mnoho z vás zná a má rádo. Tohle paní Čubu vždycky tahalo za jazyk a uši, říct zrovna o krabí pomazánce, že je krabí, protože procento krabího masa je tam zaručeně přesně 0% a všichni to ví.
Kdyby se nám totiž do ruky dostal třeba celý krab, nebo aspoň jeho masíčko, asi bychom ho neznásilňovali majonézou, mrkví a jinými dobrotami, ale dali si prostě kraba.
Ingredience na krabí pomazánku
Množství: 4-6 krajíčků1 balení krabích tyčinek
1 větší mrkev
2 lžíce majonézy
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžička šťávy z citronu
Sůl
Pepř
Postup přípravy
Doba vaření: 0 minut
Celkový čas: 10 minut
Také by vám mohlo chutnat:
No a teď tedy k receptu. Na krabí pomazánku budete potřebovat 100% krabí tyčinky vyrobené dost pravděpodobně z tresky, rozhodně ale Čuba doporučuje nečíst složení na obalu tyčinek a nekazit si tak předem chuť. Značka ideál je tyčinky nastrouhat, což se většinou povede, když jsou ještě polozmrzlé. Kdo stejně jako paní Čuba narazí na chlazené tyčinky, tak má docela smůlu, takže tyčinky nakrájí dle libosti. Ony se ty kousky stejně tak nějak samy rozpadnou.
„Krabí“ maso máme, takže teď už stačí je přihodit jednu větší nastrouhanou mrkev.
Přichází nejzásadnější část celého receptu a to dochucování. Čuba dává dvě vrchovaté lžíce majonézy a jednu vrchovatou lžíci bílého jogurtu (Ale jde to i čistě jen z jogurtu. To ovšem nesmí vědět Čubí muž, který by byl bez majonézy smutný). Jemně opepříme a přidáme krapet šťávy z citronu. Stačí jen malá lžička.
Všechno hezky promícháme, ochutnáme, popřípadě dosolíme.
A to je všechno.
Servírujeme na bagetce či čemkoliv podle vůle.
Líbí se vám recept na krabí pomazánku? Sdílejte ho s přáteli ;o) Díky!
Kolik byste dal/a receptu hvězdiček? (víc = lepší)
Další recepty z kategorií: Další recepty dle ingrediencí: citronová šťáva, jogurt, krabí tyčinky, majonéza, mrkev, pepř, sůl
Tyhle krabí tyčinky jsou opravdu z tresky, ale je to mořská ryba, tak se dá říci – zdravá. Mám malý fígl na odmítače celeru – pokud nahradíte polovinu mrkve jemně nastrouhaným syrovým celerem, použijete pouze majonézu (jogurt jednak má tendenci v salátu/pomazánce zřídnout a zvodnatět, u mne navíc ještě je těžká alergie na živé bifidobakterie) a na dochucení kromě soli a bílého pepře i trochu citronové šťávy, pak pomazánka zmizí i u výše zmíněných celeronejedů po lžících, co na nějakých chlebíčcích….. Stejnou (s mrkví a celerem)pomazánku lze povolit trochou smetany nebo mléka (lák z okurek nedoporučuji)a vznikne super varianta „krevetového koktejlu“. Podaná v široké sektové skleničce s kouskem hlávkového salátu nebo „slámkou“ z řapíkatého celeru a dílkem citronu je vhodným předkrmem. K tomu pěknou olivovou tyčinku a jsme za hvězdy!
Všechno to zní naprosto náramně. Budu muset vyzkoušet. I když se tedy musím přiznat, že u nás moc předkrmy neservírujeme. Asi se budu muset nad sebou zamyslet.
libi semito
Místo“krabích“tyčinek jsem dal na másle opečené filé z tresky,vidličkou roztrhal a přidal ostatní tvoje ingredience. Chutnalo to líp než z toho rybího odpadu kterým říkají krabí tyčinky=dělají je z rybího odpadu.
Je pravda, že krabí tyčinky jsou teda jídelní punk, ale když ono je to občas tak dobré. Variantu z tresky určitě budu muset také vyzkoušet, abych věděla. Měj se krásně!
Krabí tyčinky,to je něco,co strašně nesnáším.Proč?Jen se podívejte,z čeho se vyřábějí.Kdyby to mělo být pravé krabí maso,tak to chutná fantastiky,ale náhražku nikdy.Pájo už to z falešného krabíka nedělej,máš na lepší recepty.
Já vím já vím, ale ono je to dobré a holt někdy člověk hřešit musí. Já třeba pravé krabí maso úplně nemusím. Poměr cena a chuť mi nepřijde odpovídající. Což tedy ale neomlouvá špatnou kvalitu „krabích“ tyčinek. Snad dalšími recepty zlepším reputaci 🙂