Nasaďte si sombrera na hlavu, stáhněte si je gumičkou pod bradu, aby vám při vaření nepadala, a jdeme na quesadillas, olé!

Víte, co je na quesadille nejlepší? Jen si představte, jak vám mezi zuby prokřupne křehká tortilla a v puse se vám uvolní lehce pikantní chuť masa s chutí výborně táhlého sýra. Co teprve když si quesadillu namočíte do jogurtu…její výrazná chuť se najednou zjemní jogurtem a rozteklý sýr se spojí se studeným pocitem z jogurtu…Hmm……

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Výborné jednoduché quesadillas

Ingredience na výborné jednoduché quesadillas

Množství: 4 porce

2 kuřecí prsa (cca 300 g)
100 g choriza (nebo pro děti slaniny)
500 g sýra čedar či tučné goudy
8 tortil
4 hrsti baby špenátu
1 lžíce oleje

K doplnění
500 ml bílého jogurtu
1 stroužek česneku


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30minut

Quesadillas jsou geniální v tom, že je můžete plnit velkým množstvím různých dobrot a výsledek je ve skoro 100% případů dokonalý. Co samozřejmě nelze nikdy vynechat je sýr…A toho je potřeba opravdu hodně. Když se ale rozpeče a vy se do křupavé tortilly zakousnete, nebudete množství vůbec litovat.

Upravujeme maso

Pro masovou složku jsem zvolila kuřecí prso smíchané s troškou choriza. Kuřecí kostičky osmahněte na trošce olivového oleje, trochu posolte, a když už je maso téměř hotové, přidejte na přihřátí i nakrájené chorizo. Jelikož je chorizo samo o sobě dost slané, tak to se solením moc nepřehánějte. Méně je tu více.

Jdeme na quesadillu

Nejsložitější část receptu máme za sebou, takže jedeme dál.

Nastrouhejte si sýr. Klidně volte směs čedaru a goudy (jakože ideálně prosím volte naprosto výborný čedar, který se tak krásně rozteče, radost pohledět). Všechny další ingredience si připravte někde po ruce, protože teď už to půjde rychle.

Zapékáme

Rozpalte si pánev a nechte ji na nejnižší teplotě.

Na pánev (bez oleje) dejte tortillu a na jednu její polovinu poklaďte maso, nahrubo nastrouhaný sýr, špenát a hned přehněte napůl. Tortilla zezlátla? Obraťte ji a nechte opět zezlátnout. Sýr se krásně zapeče.

Pánev na přípravu můžete samozřejmě potřít troškou oleje, ale není to nutné. Tortilly se krásně opečou i bez oleje.

Ke quesadille se báječně hodí bílý jogurt, který ani není potřeba dochucovat. Kdo má rád česnek, tak ho může samozřejmě očesnekovat, aby to mělo pořádný říz.

Pája

PS. Pokud si říkáte, proč prostě nedat tortillu celou a překrýt ji druhou, tak vězte, že ono se to tak nějak lépe otáčí, když nemusíte operovat přes celou pánev. 😉