Nasaďte si sombrera na hlavu, stáhněte si je gumičkou pod bradu, aby vám při vaření nepadala, a jdeme na quesadillas, olé!

Quesadilla je naprosto jednoduchá záležitost a řekla bych takový ideální úvod do tortill na sto a jeden způsob.

Ingredience


1 větší kuřecí prso
50 g choriza
300 g sýra čedar či tučné goudy
4 Tortilly
2 hrstky baby špenátu
1 hutný bílý jogurt

Množství: 2 porce


Nově: Sledujte Čubí stories na Instagramu!

Fotky nových receptů, ale i legrácky a pohled do zákulisí (nejen) kulinářského života Paní Čuby přes „Instagram stories“. Buďme v kontaktu 🙂

Čubí instagram a stories

@receptypanicuby


Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?



Také by Ti mohlo chutnat:

Já jsem zvolila co nejjednodušší způsob, jak si quesadilly připravit  – tedy nacpat tam samé dobré věci a zároveň to moc nepřeplácat.

Pro masovou složku jsem zvolila kuřecí prso smíchané s troškou choriza. Kuřecí kostičky jsem osmahla na trošce olivového oleje, trochu posolila, a když už maso bylo téměř hotové, přidala jsem na přihřátí i nakrájené chorizo.  Jelikož je chorizo samo o sobě dost slané, tak to se solením moc nepřehánějte, aby to na konec bylo vůbec poživatelné.

Když už jsem takhle měla hotovou masovou složku, tak jsem se mohla dát vesele do quesadillování.

Ještě jsem si nastrouhala směs čedaru a goudy (jakože ideálně prosím volte naprosto výborný čedar, který se tak krásně rozteče, radost pohledět. Já jsem bohužel tolik čedaru neměla). Taky jsem si připravila něco zeleně zdravého – baby špenát.

Když už bylo všechno nachystané po ruce, přišel čas pravé rukodělné práce s tortillami a připraveným masem, sýrem a zeleninou.

Rozpálila jsem si pánev a nechala na nejnižší teplotě. Pak jsem vzala tortillu a přehnula jsem si ji v půlce, aby se mi to pak celé lépe připlácávalo na sebe. Tortillu jsem pak dala na pánev, do ní nakladla trochu baby špenátu, pak směs masa a posypala jsem to dostatečným množstvím sýra, přehnula, příplácla napůl a nechala ještě chvilku opéct na pánvi. Když už byla tortilla vespod opečená, otočila jsem ji ještě na druhou stranu, aby se sýr pěkně roztekl. Někdo by asi měl potřebu tortillu při opékání omastit, což se dá, ale není to podmínka. Mně se krásně opekly i bez oleje.

Ke quesadille se báječně hodí bílý jogurt, který ani není potřeba dochucovat. Kdo má rád česnek, tak ho může samozřejmě očesnekovat, aby to mělo pořádný říz.

A jsme opět u konce s receptem. Víte, co je na quesadille nejlepší? Jen si představte, jak vám mezi zuby prokřupne křehká tortilla a v puse se vám uvolní lehce pikantní chuť masa s chutí výborně táhlého sýra. Co teprve když si quesadillu namočíte do jogurtu…její výrazná chuť se najednou zjemní jogurtem a rozteklý sýr se spojí se studeným pocitem z jogurtu….hmm……

Doufám, že i ve vás quesadilla probudí stejný pocit.

Paní Čuba