V poslední době si jedeme pěkně na vlně těstovin a tak v tom ještě chvilku budu pokračovat.

Tentokrát si namočím tlapky do móóóc dobré smetanovo-citrónové omáčky s kuřecím masem, která se parádně promíchá s linguinama a vytvoří nám v puse jemnou a zároveň malinko citrónovou chuť. Ou jé.

Zcela upřímně jsem dřív moc nepřemýšlela nad tím, že bych těstoviny ochucovala citronem, ale když jsem si jednou dovezla z výletu citrónové těstoviny, zvědavost mi nedala a začala jsem pátrat, jak je nejlépe zužitkovat. V Čechách jsem tyhle citrónové těstoviny zatím neviděla, ale buďte v klidu, protože i normální linguiny nebo špagety jsou dobré.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Citrónové těstoviny se smetanovým kuřátkem

Ingredience

Množství: 2 porce

2 kuřecí prsa
1 gran cucina
2 lžičky šťávy z citronu
Sůl
Pepř
1/2 balení linguin či citrónových těstovin


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 30 minut

Tedy jak postupovat? Nechce vařit vodu na těstoviny – celé je to tak rychlé, že přípravu těstovin i omáčky zvládnete najednou.

Připravte si kuřecí prsíčka, která nakrájejte na kostičky a na lžičce olivového oleje je orestujte ze všech stran. Jemně je posolte a opepřete a přelejte gran cucinou (nebo smetanou na vaření). Už jsem dříve psala gran cucině, ale tak pro zopakování – je daleko krémovější, než smetana na vaření a chuťově mi taky přijde lepší. Nechte smetanu chvilku probublat a na poslední dvě tři minutky prohřání přidejte lžičku citrónové šťávy. Sami si pak postupně vyladíte, co je pro vás příjemná chuť, takže radši začínejte s menším množstvím.

Já jsem dala citronu opravdu jen málo, protože už jsem měla ocitrónované těstoviny a nechtěla jsem to přepálit.

Když už jsou těstoviny hotové, sceďte je a rovnou šoupněte do omáčky a nechte na poslední minutku prohřát a případně dochuťte solí a polejte maličkato olejem.

A máte hotovo!
Paní Čuba