Na pečeného nilského okouna si připravte kečup, vegetu a mraženou zeleninu…NÉÉÉ. To prosím vás ani náhodou. Znásilňovat ryby tu nebudeme.

Dobře takže dost bylo černého humoru a pojďte okouna vzít trochu vážně.

Nilský okoun je jednoduše zakoupitelná ryba narůžovělé barvy a výborné chuti. I když je to rybka říční, tak většinou nesmrdí jak podrážka a je téměř bez kosti. Pro naše účely bude stačit nějaký pěkný kousek filetu, který si před zaplacením pro jistotu očuchejte, jestli nějak podezřele nezasmrádá.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Pečený nilský okoun

Ingredience na pečeného nilského okouna

Množství: 2 porce

Filet z nilského okouna
Šťáva z poloviny citronu
1 větší cibule
2 stroužky česneku
Olivový olej
Hrst sekané petržele

TIP 1: Chcete získat 300 Kč na nákup? Mrkněte na mé představení služby Twisto, v článku najdete krom výhod a nevýhod také kód na 300 Kč kredit na vyzkoušení. #300kcjenpromectenare

TIP 2: A v čem nákup odnést? Co potěšit přírodu a místo igelitky použít originální českou síťovku? V kombinaci s TIP 1 můžete mít 2 zdarma :-O #zerowaste


20 nej receptů

eKuchařka 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby

Přihlaš se k odběru nových receptů emailem a získáš zdarma eKuchařku 20 nejoblíbenějších receptů paní Čuby a až 800 Kč slevu na kuchyňské spotřebiče G21!

Taky nesnáším spam, Tvůj email nikomu nikdy neprozradím a odběr můžeš kdykoli snadno zrušit. Více o našich zásadách zpracování osobních údajů zde.


 

Postup přípravy

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 30 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará. A je to vtipálek! O co jde?


Také by Ti mohlo chutnat:

Příprava nilského okouna není nijak náročná a jeho ochucení by mělo být decentní. Čubička tedy zvolila citron, česnek, cibuli, petržel a olivový olej. Moc dobré by na to mohly být i lupínky mandlí, ale to bohužel Čubí muž moc nedocení.

Troubu si rozehřejte na 200°C.

Okouna opláchněte, osušte utěrkou nebo papírovými kapesníky a dejte ho do pekáčku, který už je vystlaný na plátky nakrájenou cibulí. Přidejte prolisovaný nebo nadrcený česnek, zakapejte šťávou z poloviny citronu, přihoďte petržel, posolte a zakápněte olivovým olejem.

Pečte asi 20 minut. Ryba víc nepotřebuje. Když tak do ní šťouchněte jemně vidličkou a neměla by moc pružit.

Podávejte s vínem (hlavně s tím)..a s nějakou jednoduchou přílohou.

Čubička

A co třeba takový losos?