Těsně po Velikonocích se vždycky všichni těšili, jak se budou cpát vajíčkovým salátem nebo vajíčkovou pomazánkou a pro mě to bylo nanejvýš odpudivé a nechápala jsem to. Ani pořádně nevím, proč jsem si vypěstovala takový odpor k vařeným vajíčkům a z vlastních předsudků nebo možná blbosti jsem se ochudila o takovou dobrotu, jaká je vajíčková pomazánka.

Prostě jsem to předem odsoudila, aniž bych to zkusila a dala se odradit vajíčkovým smradem. Já blb!

Takže poučení pro příště: nesuďte vejte podle smrádku a radši to zkuste….a pak posuďte.

Ale k receptu.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Čubiččina vajíčková pomazánka

Ingredience na vajíčkovou pomazánku

Množství: asi tak na 8 krajíců chleba

6 vajíček
1 pomazánkové máslo
1 tavený sýr
½ cibule
Sůl, pepř
Pažitka


TIP: Chystám něco velkého, e-Kuchařku plnou svačinových receptů! Na každý školní den 1 recept, ale nikde není psáno, že se svačí jen ve školách.

Svačina je důležitou součástí zdravého životního stylu i pro dospělé. Přihlaš se k odběru nových receptů (1x týdně) a dozvíš se i o spuštění zvýhodněného předprodeje! Klikni sem. #svacanakazdyden

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

Recept na vajíčkovou pomazánku je super jednoduchý a rychlý.

Vezměte uvařená vajíčka a dle vlastního uvážení nakrájejte, nebo nastrouhejte či vidličkou rozmačkejte. Přidejte pomazánkové máslo, tavený sýr, cibulku a pažitku (pokud máte)  a celé promíchejte. Nezapomeňte prosoĺit a trochu opepřit.

Není nic lepšího, než si tuhle pochoutku namazat na měkký chleba s křupavou kůrkou.

Snad i vy si pomazánku takhle užijete!

Paní Čubička