UPOZORNĚNÍ: Tento recept není originálně vytvořený paní Čubou a autorská práva na něj má pravděpodobně teta Martina nebo teta Verunka, které mě s tvarožníkem seznámily a já jeho chuti naprosto propadla. Pokud si libujete ve šťavnatých, sladkých buchtách s ovocem, tak tvarožník budete taky milovat.  

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Tvarožník

Ingredience

Množství: 12 kousků určitě

4 tvarohy 250 g
4 vejce
150g másla
200 g moučkového cukru
6 lžic dětské krupičky
1 prášek do pečiva
Ovoce dle dostupnosti
Drobenka


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Celkový čas: 45 minut

Chcete posílat 1x týdně upozornění na nové recepty emailem? Navíc získáte pár dárečků! Klikněte sem a vše se dozvíte.


Také by vám mohlo chutnat:

Příprava je rychlá a jednoduchá.

Utřete si žloutky s cukrem. Přidáte k nim tvarohy, prášek do pečiva, rozměklé máslo a krupičku a všechno promícháte. Z bílků si ušleháte sníh a opatrně ho vmícháte do směsi.

Celou tuto tvarohovou lahodu pak vylejete na vymazaný pekáček, pokladete ovocem (v mém případě jahodami) a posypete drobenkou, pokud chcete.

Já jsem byla zcela upřímně líná se s ní dělat ale návod na ní je velmi jednoduchý.

Drobenka: Připravíte si v poměru 2:1:1 polohrubou mouku, máslo a cukr.

Prohněťte a je to. Pečeme na 180 ºC do zezlátnutí. Je to prostě super. Asi tak super, jako když chodíte kolem něčeho dobrého, dáte si kousíček, pak si dáte ještě další, jdete kolem zase a zase si dáte kousek…a najednou je celá buchta v pr…

Čubička