Kombinace sladko–slaných chutí, to je moje. Pokud jste nikdy neměli příležitost si ochutnat krůtí steak se švestkovou omáčkou, je doba podzimu tou nejvhodnější dobou.
Šťavnatý holandský řízek
Co si budeme povídat, někdy je prostě chuť na osvědčenou klasiku a žádné přílišné experimentování. Takový šťavnatý holandský řízek, když se správně připraví, je něco vynikajícího.V jeho jednoduchosti je krása a síla.
Kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce
Šťavnaté kuřecí prso v omáčce, ze které se vám zatočí hlava, přesně taková jsou kuřecí prsa v bazalkovo-rajčatové omáčce.
Hawaiský burger s ananasem
Do hawaiského jídla jsme se naprosto zamilovali při návštěvě Portlandu a jednoho úžasného místa plného foodtrucků. Už je to sice pár let, ale i tak na ten chuťový zážitek vzpomínáme s láskou. Proto tu teď i pro vás mám obr jednoduchou dobrotu – hawaiský burger s ananasem.
Sekaná se zeleninou
Jasně, můžeme si udělat klasickou sekanou, ale proč to nezkusit tentokrát jinak? Mám tu pro vás bezvadnou sekanou z masa a zeleniny, která je tak šťavnatá, že… Mňam.
Marinované vepřové řízky
Není nad to nechat maso odpočinout v nějaké dobré marinádě a poté si ho připravit. Já tu pro vás mám super marinované vepřové řízky, která nejlépe sluší vepřové kýtě, ale stejnou službu odvede například i s kuřecím nebo krůtím masem.
Farářovo tajemství
Já vám vlastně ani nevím, proč se tento recept jmenuje farářovo tajemství. Když jsem nad tím párkrát přemýšlela, napadaly mě vždycky věci spíše dosti pochybné…No přeberte si ten název každý sám za sebe, ale nemějte žádné pochybnosti, že je to vynikající.
Gordon blue neboli cordon bleu
Gordon blue neboli správně cordon bleu (čti kordón blé) nebo taky všelijak komolený gordon blů, gordon bleu, cordon blau a podobně je vynikající plněný řízek se sýrem a šunkou, ať už mu říkáme jakkoli.
Vepřové rillettes
Vepřové rillettes je naprosto báječná masová pomazánka, která potěší smysly nejen kdykoli během roku, ale především se může stát bezvadným jedlým vánočním dárkem, který zmizí ještě dřív, než stačíte říct Ježíšek.
Klasický hovězí hamburger s čedarem
Tentokráte si dáme jednoduchý a řekla bych klasický hovězí hamburger, který, když se udělá z dobrého masíčka, je naprostou delikatesou.
Nejlepší domácí sekaná
Často si lámu hlavu nad tím, jak začít úvod nějakého receptu. Mělo by to být nějak lákavé, třeba i vtipné a nalákat vás si zrovna tuhle dobrotu uvařit. A pak mě napadlo, že některé věci jsou vlastně tak jednoduché, prosté, dobré a milé, že nepotřebují zas tak moc slov. Domácí sekaná je ten příklad.
Výborné řecké vepřové souvlaki
Moře, léto, souvlaki s tzazikama v pitě s rajčátky a cibulí…hmmmm….a co si tohle všechno přenést velmi jednoduše i k vám na talíř? Kdo ještě neměl vynikající řeckou klasiku v podobě souvlaki, je čas tuhle dokonalost vyzkoušet.
Zapečené dršťky s bramborami
Hovězí dršťky asi budete znát především z dršťkové polévky, ale já tu pro vás mám recept na něco trošku jiného – na zapečené dršťky s bramborem a rajčaty. Pokud milujete držky stejně jako já, určitě vyzkoušejte a očička se vám rozsvítí z toho, že máte další využití pro tuto netradiční potravinu.
Klasický hovězí guláš z kližky
Hovězí guláš z kližky je klasika klasik, kterou většinu populace vůbec neurazíte, spíše naopak – nadchnete. Pravdou je, že maso – kližka je poměrně specifické a někomu nemusí být úplně po chuti, ale zase jiný druh masa vám neudělá tak báječnou omáčku.
Zavařování masa
U většiny věcí, které v kuchyni připravuji, tvrdím, že nejde o žádnou raketovou vědu a je to raz dva hotové. Zavařování masa jsem se ale dlouhou dobu vyhýbala jako čert kříži.
Tradiční hovězí stroganov
Máte rádi dobré maso, dobrou omáčku a ještě k tomu rychle připravené jídlo? Tradiční hovězí stroganov budete zaručeně milovat.
Hovězí guláš s povidly
S gulášem se to má tak: je to jako mít rád hudbu – buď vám může být vcelku jedno, co a jakým způsobem posloucháte, nebo můžete být opravdový labužník a hudbu si vybírat a a poslechem se doslova hýčkat. Kam myslíte, že spadá hovězí guláš s povidly? 😉
Pečený losos v troubě s křupavou pistáciovo-sýrovou krustou
Ryby jsou zdravé a pečený losos je i pro nás Středoevropany, kteří často moc rybám neholdujeme, skvělou a chutnou variantou, jak do sebe nasát trochu těch omega, delta, beta a gama kyselin, které jsou tak děsně zdravé a dobré.
Pečená kuřecí stehna po toskánsku
Taky už máte trošku po krk hledání, jak připravit pečená kuřecí stehna nějak nově? Pokud máte rádi křupavou kůrčičku a k tomu dokonalou omáčku, tak pečená kuřecí stehna po toskánsku je jasná volba a zkuste ho! Proč?
Trhané vepřové maso neboli pulled pork
Trhané vepřové maso nebo také pulled pork je pro mě jednou z nejdokonalejších variant přípravy masa. Jednoduše ochucené křehoučké maso v křupavé žemličce s nějakým dobrým salátem dostane každého.