Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru s jablky, ořechy a cibulkou se u vás zabydlí takovou rychlostí, že nebudete vědět jak. Je výborný, jednoduchý a skvěle si ho připravíte po celý rok, nejen ve dnech zeleninové hojnosti.

Nakládaný romadur v pivním nálevu

Milujete naložené sýry všeho druhu? A což takový romadur? Nevoní zrovna po fialkách, ale jeho chuť je tak báječná! Pojďme si připravit nakládaný romadur v pivním nálevu. Kombinace pro odvážné, ale kdo se bojí, tak zjistí, že je to skutečné terno. 🙂

Zeleninový salát s výbornou hořčičnou zálivkou

Milujete zeleninové saláty?  Já tedy rozhodně. Někdy ale popravdě už moc nevím, jakou zálivku vymyslet, aby byla chuť salátu nová a jiná. Takže 3x hurá! Zeleninový salát s hořčičnou zálivkou je tady!

Svíčková na smetaně

Jestliže je něco naší národní pýchou, je jí určitě svíčková na smetaně. Dokonalá heboučká omáčka s měkkým kouskem masa a k tomu knedlíček je prostě něco, co se jen těžko dá nahradit.

Salát coleslaw

Vždycky jsem si pod pojmem coleslaw představovala, že nejde jen o zelný salát, ale že za tím vším stojí nějaká super originální historka. Představovala jsem si to tak, že jméno salát dostal po nějakém přinejlepším svatém Coleslawovi, který krmil chudé a konal zázraky.

Masové kuličky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Nestydím se přiznat, že i my jsme občasnými návštěvníky obchodního domu IKEA a téměř vždy naše kroky směřují směrem k bistru a masovým kuličkám s omáčkou a hranolkami. Zaprvé je to odměna za to, že jsme přežili davy lidí a zvládli nakoupit vše z poctivě připraveného seznamu a ještě jako poctivky ušetřili s pomocí rodinné kartičky (i my rebelové podléháme komerci).

Marinovaná vepřová žebra

“Ty seš ale vážně pěkná kost!” řekl by muž… Ale i žena… Pokud by na přetřes přišla marinovaná vepřová žebra. Jsou skutečně lahodná a to nejenom proto, že se jí rukama (a to já ráda, protože kontakt s jídlem je fajn), ale protože odpadávají od kosti a bohově chutnají s pivem. Sice mám ruce zapatlané vždycky až za ušima, někdy se stopy najdou i na čele, ale za to prostě stojí. Kdo si právě odfrkl nad tím, jaké jsem čuně, tak vše se dá umýt.

Čočková pomazánka – čočkoprdka

Luštěniny jsou pro tělo nesmírně zdravé a člověka zasytí…a většinou pořádně nafouknou. Tentokráte se podívám na zub čočkové pomazánce, která asi není úplně tradiční představitelkou z luštěninových jídel, ale je naprosto vynikající!

Škvarková pomazánka paní Čuby

Udělat si vepřové škvarky je taková vyšší dívčí, kterou paní Čuba s narůstajícím počtem různě úspěšných pokusů, nakonec dotáhla k dokonalosti. Jenže občas je potřeba si stanovit nějakou další metu, další cíl v tom, jak se posunout dál. Sportovci překonávají své fyzické limity, paní Čuba jde za hranice kulinářského.