Pečené hovězí kostky v koření

Dlouhou dobu jsem hledala nějakou alternativu pro guláš, prostě nějaký recept s hovězím masem, který by mě zaujal, byl by nový a pošťouchlo by to chutě. A jednoho dne se povedlo. Všechno už tu jednou bylo, takže je možné, že si postesknete, že to není nic nového pod sluncem, nebo proč s tím tolik rozruchu. Ale můžu vám říct, že kombinace koření v zapečeném hovězím je naprosto báječná a budete na ní dlouho vzpomínat.

Kuřecí křidélka na pivě

Nic si tady nenalhávejme. Jde o odřezané „ruce“ malých antibiotiky prosáklých ptáčků, ale jsou taaak dobré. Kuřecí křídla na pivě jsou jsou velmi jednoduchá na přípravu a chutnat vám budou, jak kdybyste nic lepšího nikdy nejedli (dost pravděpodobně). 

Domácí müsli s kokosem a čokoládou

Jen se přiznejte, kolik z vás si kupuje nějaké křupavé müsli? Je to vcelku populární snídaňová varianta, řekla bych… Jenže ne vždycky najdete zrovna příchuť, která by vám na 100% chutnala, takže mi přijde mnohdy jednodušší si vyrobit müsli podle vlastní libosti.

Vepřové kotlety s krémovo žampionovou omáčkou

Vepř sem, vepř tam, všude samý vepř. Česká republika je zemí vepřového…no vás to možná ani tak nepřekvapí, ale po delší době jsem se vrátila do našich luhů a hájů a krom toho, že je to tu opravdu velmi na pohodu a nemáme si vůbec na co stěžovat, tak jsem si všimla, že prostě všude vepř (je pravda, že mě krapet mrzí, že tu tak moc nejíme kravičky, protože ty jsou taky hodně v pohodě). 

Krémová špenátová polévka s rukolou a bazalkou

Pokud to máte s jarní únavou stejně jako já (připadáte si většinu dne jako po lobotomii a spali byste kdekoliv, kde se to hodí, ale i nehodí), tak krémová špenátovka by pro vás mohla být takovou pěknou zelenou vzpruhou.

Vepřové v krémovo-jablečné omáčce

Jestliže stejně jako my, Čubínci, máte kamarády, kteří trpí nějakým druhem netolerance (myslím samozřejmě jídelní, protože jinak máme kamarády velmi tolerantní), tak je pro vás recept na vepřovou panenku v krémově-jablečné omáčce naprostá trefa.

Grilovaný lilek v česnekové marinádě

Grilovaný lilek naložený v česneku a oregánu, odpočinutý nějakou chvilku, v lednici je jako příloha fakt velká paráda. A pokud ho nesníte hned celý na posezení, tak vám vydrží i do dalšího dne…velké plus.
keyboard_arrow_up
Přidej se do Člubu a získej kuchařku mých 20ti nejoblíbenějších receptů zadarmo
Registruj se