Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou chovám k vegetariánskému boršči. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Příprava vegetariánského boršče je také o tři skoky jednodušší, než u klasického boršče, který je sice můj top v jídlech, ale lenost často vítězí. Je to tak. Jak na něj tedy?

Ingredience na vegetariánský boršč


1 sklenice nakládané řepy – na proužky nebo kostičky
1 větší mrkev
1 větší petržel
⅕ celeru
1 menší plechovka nakládaných červených fazolí (není nutné)
1 plechovka kokosového krému nebo hustého mléka
2 bobkové listy
5 celých kardamonů
7 celých pepřů
Sůl
1 lžíce olivového oleje
1,5l vody

Kysaná smetana k servírování

Množství: 6 porce


Nová Čubí recenze aneb tajná dárková inspirace

Už jste někdy darovali nebo dostali ovocnou kytici? Já nedávno od Čubího muže a udělalo mi to takovou radost, že jsem o tom musela napsat. I pro chlapa tam najdete parádní kousky, Čubí muž doporučuje dortové kytice. Objednat můžete hned a doručení nastavit třeba příští týden 😉

Přečíst Ovocná kytice – Dárek, který překvapí, potěší a nasytí


Postup přípravy

Doba přípravy:10 minut
Doba vaření:30 minut
Celkový čas:40 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.



Očistěte si zeleninu a nakrájejte jí na příjemně kousací kousky, nebo nastrouhejte. Do hrnce dejte rozehřát lžíci oleje a orestujte 2-3 minuty zeleninu společně s kořením – bobkovým listem, kardamonem, pepřem. Přelijte vodou, osolte a nechte zeleninu uvařit do změknutí.

V této fázi už jen přidejte červenou řepu i s nálevem a červené fazole. Nechte projít varem a přilijte kokosové mléko, které celý boršč zjemní a ještě malinko zahustí. Dochuťte ještě solí, pokud je potřeba a podávejte s vrchovatou lžící kysané smetany.

Mňam

PS: Další polévkovou inspiraci hledejte v kategorii „Polévka je grunt“ a tady případně další vegetariánské dobroty.