Spousta z vás je spíše masově založená a možná tak moc nepochopíte mé zapálení a velkou lásku, kterou chovám k vegetariánskému boršči. Ale doporučuji mu dát šanci a uvidíte, že se stane i vaším miláčkem.

Jeho příprava je také o tři skoky jednodušší, než klasický boršč, který je sice můj top v jídlech, ale lenost často vítězí. Je to tak.

Ingredience


1 sklenice nakládané řepy – na proužky nebo kostičky
1 větší mrkev
1 větší petržel
⅕ celeru
1 menší plechovka nakládaných červených fazolí (není nutné)
1 plechovka kokosového krému nebo hustého mléka
2 bobkové listy
5 celých kardamonů
7 celých pepřů
Sůl
1 lžíce olivového oleje
1,5l vody

Kysaná smetana servírování

Množství: 6 porce

Postup přípravy

Doba přípravy:10 minut
Doba vaření:30 minut
Celkový čas:40 minut

Chceš posílat upozornění na nové recepty přímo do FB messengeru? Můj nový virtuální pomocník Čubot se o to postará.




Příprava vegetariánského boršče je také o tři skoky jednodušší, než u klasického boršče, který je sice můj top v jídlech, ale lenost často vítězí. Je to tak.

Očistěte si zeleninu a nakrájejte jí na příjemně kousací kousky, nebo nastrouhejte. Do hrnce dejte rozehřát lžíci oleje a orestujte 2-3 minuty zeleninu společně s kořením – bobkovým listem, kardamonem, pepřem. Přelijte vodou, osolte a nechte zeleninu uvařit do změknutí.

V této fázi už jen přidejte červenou řepu i s nálevem a červené fazole. Nechte projít varem a přilijte kokosové mléko, které celou polévku zjemní a ještě malinko zahustí. Dochuťte ještě solí, pokud je potřeba a podávejte s vrchovatou lžící kysané smetany.

Mňam