Recepty v kategorii: Pečeme s Troubou

Trouba a vůbec příprava stylem pečení, grilování patří mezi moje nejoblíbenější záležitosti. Bez trouby, ale i remosky si život nedovedu představit. V zimních měsících nám trouba slouží i jako topení v naší malinkaté kuchyňce, remoska naopak šetří energii a pro dva hladové krky mnohdy na přípravu stačí.

Pečení masa, zeleniny nebo sladkostí je taková sázka na jistotu. Když už něco pečete, většinou je výsledek velice dobrý a vy se nemusíte příliš starat. Prostě něco v pekáčku odevzdáte do rukou rozehřáté trouby a výsledek je většinou něco krásně křupavého, zapečeného, buchtovatého a podobně.

Co v kategorii Pečeme s Troubou najdete?

Ráda peču především slané věci. Najdete tu tedy například extrémně nezdravou ale dobrou českou klasiku v podobě buřtů na pivě nebo co takhle něco pomalu pečeného jako třeba taková kachnička? Pro vegetariány je tu také spousta inspirace. Za mě je bezva například zapečená brokolice s květákem.

Ale abych nezapomněla i na sladké chutě. Těch je tu také spousta. Najdete tu od tradičního štrůdlu třeba i ne úplně známou, ale naprosto lahodnou Pavlovu.

A co rádi pečete vy?

(vy) Pečené recepty:

Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami

Hruškové muffiny s čokoládovými pecičkami patří mezi super jednoduché a rychlé dobrůtky, které připravíte za pár minut.Odměnou vám budou šťavnaté malé muffiny s příjemnou chutí hrušek, skořice a čokolády.

Plněné argentinské empanadas

Z našich cest po Jižní Americe máme spoustu krásných i těch méně parádních vzpomínek. Byla to velká jízda. Co na cestách rozhodně stálo za to, bylo naprosto vynikající jídlo a jedním z nich byly právě i plněné argentinské empanadas.

Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou

Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou a sušenými rajčaty je naprosto báječnou jednoduchou večeří nebo obědem, po kterém se budete ještě ráno olizovat.

Francouzské brambory

Rodilý Francouz by se jistě podivil, copak že to máme za francouzské brambory a proč jim tak vlastně říkáme, ale to nic nemění na to, že jsou skvělé, lahodné a mně vždy připomenou domov. Recept vznikl ve spolupráci s online farmářskými trhy Scuk.cz, BIO Vavřincem a Kosařem a také s Rodinnou farmou Hany Součkové. Francouzské brambory rozhodně nepatří mezi složité recepty a výsledek je úplně bohovský… A teda také krapet kalorická bombička, kterou ale proč si v rozumném množství semo tamo nedopřát.

Výborná tenká domácí pizza

Je tu někdo, kdo by neměl rád pizzu? Vděčná rychlovka na oběd nebo na večeři potěší každého a seženete ji na každém rohu. Nejlepší ale stejně vždy bude domácí pizza.